News Ticker

Taller de premsa històrica digitalitzada, Dijous 9 de febrer al Centre Cívic Pati Llimona, de 18 a 20 h

TALLER DE PREMSA DIGITALITZADA

 

Data: Dijous 9 de febrer de 2023
Horari: de 18.00 a 20.00 hores
Professor: Gil Toll
Preu: gratuït
Lloc: Sala Joan Maragall / Centre Cívic Pati Llimona (carrer de Regomir, 3)

Descripció del taller:
Aquest taller pretén donar eines als historiadors i públic en general de com utilitzar de manera més eficient la premsa digitalitzada. Es donaran explicacions sobre els diversos recursos que hi ha disponibles, com l’Arxiu de les Revistes Catalanes Antigues, l’Hemeroteca digital de Barcelona, la Xarxa d’Arxius Comarcals, l’Hemeroteca digital de la BNE, la Biblioteca virtual de Prensa Histórica i els recursos internacionals més rellevants.

Una segona part de la formació consistirà a orientar sobre la rellevància de la premsa de cada etapa històrica per seleccionar les millors fonts per cada recerca. També s’explicaran els gèneres periodístics i les dinàmiques de treball de les redaccions. Es posaran en valor diaris pràcticament desconeguts avui per la política d’oblit practicada pel franquisme i es centrarà en l’exemple dels diaris El Diluvio i Heraldo de Madrid.

Inscripcions per rigorós ordre d’arribada: contestant aquest mateix correu posant nom i cognoms i telèfon mòbil. Fins al 8 de febrer de 2023. Places limitades.