News Ticker

Inauguració 4 d’abril, a les 18h de l’exposició “La nit terrible. Els efectes del temporal de la Candelera de 1911 a la Barceloneta”, comissariada per Maria Jesús Vidal Novás, Isabel Centeno Guzmán i Pau Vinyes i Roig. A la Casa de la Barceloneta.

Inauguració 4 d’abril, a les 18h de l’exposició “La nit terrible. Els efectes del temporal de la Candelera de 1911 a la Barceloneta”, comissariada per Maria Jesús Vidal Novás, Isabel Centeno Guzmán i Pau Vinyes i Roig.

L’exposició s’endinsa en una de les tragèdies laborals més importants produïdes als Països Catalans, com va ser el tràgic temporal del 1911, el més mortífer de tots i que ha deixat una forta petjada en la memòria popular. Res feia preveure que la matinada del dimarts 31 de gener d’aquell any el temps canviaria de forma radical i esdevindria un temporal ferotge i assassí. Els pescadors de Barcelona i d’altres indrets van sortir, com cada volta que s’endinsaven mar amunt, a feinejar. Per culpa del temporal, trenta-cinc mariners de la Barceloneta van perdre la vida i es van destruir diverses embarcacions de vela llatina —conegudes com a bous— incloent la Pelayo i la Machicha, en mans de la família d’Hilari Salvadó́ i Castell, darrer alcalde republicà de Barcelona.

Del 4 al 27 d’abril. Inauguració: Dijous 4 d’abril a les 18.00 h. A la Casa de la Barceloneta. 
Organitza la Casa de la Barceloneta.
 Hi col·labora Tot Història Associació Cultural.