News Ticker

Dijous 03 d’Octubre, Conferència “Una Altra Societat va Ésser Possible: Gran Bretanya 1945”, A Càrrec d’Andreu Mayayo Artal, Catedràtic d’Història de la Universitat de Barcelona, 19.00 Hores

1945-Atlee-001

Conferència “Una Altra Societat va Ésser Possible: Gran Bretanya 1945”, A Càrrec d’Andreu Mayayo Artal, Catedràtic  d’Història de la Universitat de Barcelona.

Data: Dijous dia 3 d’octubre de 2013, a les 19 hores.
Lloc: Centre Cultural Can Fabra (carrer del Segre, 24-32)
Organitza: Tot Història Associació Cultural
Col·labora: Centre Cultural Can Fabra, Ajuntament de Barcelona 

 Sinopsi de la conferència: En les eleccions del mes de juliol de 1945, amb la guerra encara viva al Pacífic, els britànics van fer confiança als laboristes tot bandejant al Primer Ministre Wiston Churchill, l’icona de la victòria. Ara calia guanyar una altra guerra més punyent: la del treball, l’habitatge, la sanitat pública…. Ras i curt: la de posar la riquesa del país al servei del bé comú, de l’interès general, i de construir una societat més lliure i més igualitària. I, en aquest sentit, Clement Attlee, el líder laborista i futur Primer Ministre, no va dubtar en enlairar la bandera del socialisme. Aquest és l’esperit del 45 del qual ens parla Ken Loach aquest dies en les pantalles cinematogràfiques.

Logo Tot Història 2       can fabra

Leave a comment