News Ticker

Tertúlia d’història online amb el llibre: “La Bullanga de Barcelona” de Jordi Roca i Núria Miquel, divendres 7 de maig a les 19h.

 

La Patuleia. (1835). Antoni Ferran.

Tertúlia d’història online amb el llibre: Roca Vernet, Jordi i Miquel Magrinya, Núria. (2021). La Bullanga de Barcelona: La ciutat en flames. 25 de juliol de 1835. Barcelona: Rosa dels Vents.

Divendres 7 de maig les 19h. 

“La bullanga que s’inicia el 25 de juliol de 1835 a El Torín, a la Barceloneta, va ser l’expressió d’una societat que creixia a un ritme accelerat i contradictori, i, alhora, també, va modificar sensiblement el seu futur immediat. Aleshores, Barcelona ja devia superar els cent vint mil habitants i encabia amb penes i treballs desenes de manufactures i tallers. Tot plegat, dins els límits imposats des del 1714 per les muralles i sota l’observació directa de les bateries de canons de la Ciutadella militar i de la fortalesa de Montjuïc. La Barcelona burgesa compartia carrers i edificis amb una classe obrera creixent i disposada afer-se escoltar. Durant els estius xafogosos, la ciutat esdevenia una olla de pressió difícil de controlar.”

Activitat oberta i gratuïta 

La tertúlia és online per l’aplicació zoom que la podeu descarregar gratuïtament. Sí no ets soci/sòcia de l’entitat o no estàs a la llista de distribució i vols participar en la tertúlia, escriu un mail a tothistoria@tothistoria.cat i t’enviarem l’enllaç per participar el mateix dia de la tertúlia. Per participar en la tertúlia no és necessari ser soci/sòcia i és una activitat gratuïta. 

Horari  de 19,00 a 21,00

logotothistc3b2riapetit1       logo_pati_nomeslletres_180

 

Leave a comment