News Ticker

Places Exhaurides. Ruta històrica. La Batalla de l’Ebre amb Assumpta Montellà 2015

Places Eexhaurides

Ruta històrica. La Batalla de l’Ebre amb Assumpta Montellà Diumenge 14 de juny. Guiatge a càrrec de la historiadora i escriptora Assumpta Montellà, autora del llibre  115 dies a l’Ebre. El sacrifici d’una lleva. 

  • 8h. sortida estació bus Fabra i Puig / Meridiana
  • 9,30h. Parada tècnica àrea de servei de l’autopista El Mèdol (esmorzar, wc, cafè, etc)
  • 10,30h. pas de l’Ebre amb barcassa per Miravet. Explicació del començament de la batalla
  • 11,30h. Visita Poble Vell de Corbera d’Ebre. Recorregut pels carrers enrunats per conèixer el transcurs de la batalla. Museu del Poble vell.
  • 12,30h. visita Museu de la Batalla de l’Ebre de Corbera d’Ebre.
  • 14h. dinar. hi ha dues possibilitats: pic-nic o de restaurant (15€ el menú)
  • 16h. visita trinxeres de La Fatarella. Per entendre com vivien els soldats dins aquells forats.
  • 16,30h. visita Les Camposines. Lloc de memòria on estan enterrats els soldats oblidats en el camp de batalla. Balanç final de la sortida.
  • 19,30h. arribada

El preu són 25 € socis 27 € no socis + 15 menú dinar (opció dinar de carmanyola). Inclou el autocar, guiatge d’Assumpte Montellà, les entrades als museus, el pas de barca i un assegurança personal per  caigudes.

 

Corbera d'Ebre

115 són els dies que va durar la batalla més decisiva de la Guerra Civil, la mes sagnant i irracional de la nostra història contemporània, i que va tocar a moltes famílies catalanes d’una manera o altra, tant als coetanis que encara viuen i recorden com van patir en pròpia pell aquell drama, com les generacions posteriors. Tots hem tingut un avi, un pare o un oncle que va lluitar o morir a la batalla de l’Ebre, molts d’ells de la lleva del biberó. La ruta dins els escenaris de la Batalla de l’Ebre permet conèixer i palpar aquell passat. Tornar a creuar l’Ebre, i no per batalles inútils, sinó per entendre moltes preguntes sense respostes. Passejar pel poble derruït de Corbera, entrar a les trinxeres, conèixer la fossa comú de Les Camposines… entre altres espais, ens permeten apropar-nos a un passat i convertir-lo en un homenatge per a tots aquells que hi van deixar la vida.

Leave a comment