News Ticker

Xerrada “Moviment veïnal i canvi històric a Barcelona” per Marc Andreu, Dimecres 30 de setembre a les 19,30h al Pati Llimona

Manifestació convocada per l’associació de veïns per aconseguir pisos al mateix barri. Barraques de Francisco Alegre. Barcelona, 13 de juny de 1976. Pere Monés.

Manifestació convocada per l’associació de veïns per aconseguir pisos al mateix barri. Barraques de Francisco Alegre. Barcelona, 13 de juny de 1976. Pere Monés.

Cicle de Xerrades #femhistòria #femBarcelona al Pati Llimona 

Dimecres 30 de setembre a les 19,30h – “Moviment veïnal i canvi històric a Barcelona” per Marc Andreu, historiador i periodista, autor del llibre Barris Veïns i democràcia. 

“El moviment ciutadà forjat als barris durant la dictadura va ser un dels components destacats de la lluita antifranquista que va fer possible la transició a la democràcia i la defensa dels interessos de les classes subalternes en el procés de canvi polític i institucional. (…). Aquest moviment va fer possible a Barcelona una ruptura política, social i cultural amb el franquisme sense parangó. (…) A partir de les eleccions municipals del 1979, però, les exigències de participació i democràcia de base del moviment veïnal van topar amb resistències dels vells poders econòmics i dels nous poders polítics, i el moviment ciutadà va patir el desencís polític i la crisi de les associacions de veïns”.

Centre Cívic Pati Llimona. C/ Regomir, 3 – Barcelona.

Activitat oberta i gratuïta

Organitza Tot Història Associació Cultural amb la col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i el Centre Cívic Pati Llimona. 

logo

Leave a comment