News Ticker

Xerrada “Les Milícies Antifeixistes de Catalunya. Voluntaris per la Llibertat”, per Gonzalo Berger. Dimecres 12 de desembre a les 19,30h. Al Pati Llimona

IMG-20181122-WA0003

Xerrada “Les Milícies Antifeixistes de Catalunya. Voluntaris per la Llibertat”, per Gonzalo Berger. Dimecres 12 de desembre a les 19,30h. Al Centre Cívic Pati Llimona (C/ Regomir, 3 – Barcelona).

Gonzalo Berger és historiador, autor del llibre del mateix títol de la conferència, obra que sorgeix a partir de la seva tesi doctoral, que és la recerca en més profunditat que s’ha fet sobre el tema.

“El fracàs del cop d’estat de juliol de 1936 a Catalunya va desencadenar un procés revolucionari que va sotragar la legalitat autonòmica i republicana. El Comitè Central de Milícies Antifeixistes −el nou poder sorgit de les barricades− va haver de respondre a les necessitats de la rereguarda i a l’amenaça militar a les seves fronteres. I aquest difícil binomi revolució-guerra es va concretar en les columnes de voluntàries i voluntaris creades durant les primeres setmanes d’enfrontament.

Lluny dels relats interessats, Gonzalo Berger s’aproxima amb rigor a aquest Exèrcit de Catalunya i ens en fa conèixer l’organització, la composició ideològica, el finançament, el paper dels militars, el protagonisme femení, el número d’efectius i la qualitat de les tropes implicades. A través de fonts primàries inèdites, ens descriu l’evolució dels tres principals fronts de batalla −Mallorca, Madrid i l’Aragó−, l’ambient polític a la rereguarda i la relació entre els governs català i espanyol”. Text d’Eumo Editorial. 

Activitat oberta i gratuita 

Al Centre Cívic Pati Llimona.
C/ Regomir, 3 – Barcelona

logotothistc3b2riapetit1       logo_pati_nomeslletres_180