News Ticker

Xerrada: Hilari Salvadó, l’alcalde de Barcelona sota les bombes, per Pau Vinyes, dimecres 16 de març a les 19h al Pati Llimona

Hilari Salvadó fent un discurs després de ser escollit alcalde el juliol del 1937. Pérez de Rozas (AFB). FOTOGRÀFIC DE BARCELONA)

Hilari Salvadó fent un discurs després de ser escollit alcalde el juliol del 1937. Pérez de Rozas (AFB). FOTOGRÀFIC DE BARCELONA)

Xerrada: Hilari Salvadó, l’alcalde de Barcelona sota les bombes, per Pau Vinyes i Roig, historiador i biògraf d’Hilari Salvadó. 

Dimecres 16 de març a les 19h al Pati Llimona, C/ Regomir, 3 – Barcelona.

Barcelona va ser greument bombardejada per l’aviació feixista italiana al llarg de la República en guerra, i a les acaballes del conflicte bèl·lic s’hi afegí l’aviació nazi. Fou la primera ciutat d’Europa bombardejada de forma continuada des de l’aire. Quan queien les bombes, un cop els avions enemics esvaïen cel enllà, calia anar a socórrer als afectats per la macabra barbàrie. El cos de bombers, depenent de l’Ajuntament de Barcelona, més la Creu Roja Internacional  i veïns i veïnes solidaris acudien al lloc del bombardeig per tal de donar ajut als damnificats. Entre els veïns solidaris en destacava un entre els ciutadans anònims. Era l’alcalde de Barcelona, l’Hilari Salvadó i Castell.  Per aquest motiu, des de la Barceloneta, el barri que el va veure néixer i créixer, vol commemorar aquesta data a fi i efecte d’honorar a un dels seus fills predilectes. Hi han diverses propostes commemoratives: des d’una biografia a càrrec de qui escriu aquestes ratlles, exposició, conferències…fins a un documental.

Article sobre Hilari Salvadó i Castell, un alcalde republicà sota les bombes, per Pau Vinyes i Roig

Web Any Salvadó

Organitza Tot Història Associació Cultural amb la col·laboració del Centre Cívic Pati Llimona. 

Centre Cívic Pati Llimona. C/ Regomir, 3 – Barcelona.

Activitat oberta i gratuïta

Fes-te soci – Quota des de 5 €

Participem a:

Leave a comment