News Ticker

Xerrada: Hilari Salvadó, l’alcalde de Barcelona sota les bombes, per Pau Vinyes, dilluns 7 de març a les 19h a Can Fabra

salvado_canfabra

Xerrada: Hilari Salvadó, l’alcalde de Barcelona sota les bombes, per Pau Vinyes i Roig, historiador i biògraf d’Hilari Salvadó. 

Dilluns 7 de març a les 19h al Centre Cultural Can Fabra, Segre, 24-32 Plaça de Can Fabra, Barcelona

Barcelona va ser greument bombardejada per l’aviació feixista italiana al llarg de la República en guerra, i a les acaballes del conflicte bèl·lic s’hi afegí l’aviació nazi. Fou la primera ciutat d’Europa bombardejada de forma continuada des de l’aire. Quan queien les bombes, un cop els avions enemics esvaïen cel enllà, calia anar a socórrer als afectats per la macabra barbàrie. El cos de bombers, depenent de l’Ajuntament de Barcelona, més la Creu Roja Internacional  i veïns i veïnes solidaris acudien al lloc del bombardeig per tal de donar ajut als damnificats. Entre els veïns solidaris en destacava un entre els ciutadans anònims. Era l’alcalde de Barcelona, l’Hilari Salvadó i Castell.  Per aquest motiu, des de la Barceloneta, el barri que el va veure néixer i créixer, vol commemorar aquesta data a fi i efecte d’honorar a un dels seus fills predilectes. Hi han diverses propostes commemoratives: des d’una biografia a càrrec de qui escriu aquestes ratlles, exposició, conferències…fins a un documental.

Article sobre Hilari Salvadó i Castell, un alcalde republicà sota les bombes, per Pau Vinyes i Roig

Web Any Salvadó

Organitza: Tot Història Col·labora: Centre Cultural Can Fabra. Activitat oberta i gratuïta.

Activitat oberta i gratuïta

Fes-te soci – Quota des de 5 €  

Leave a comment