News Ticker

Xerrada: Hilari Salvadó: alcalde de Barcelona durant la República en guerra, per Pau Vinyes, dimarts 6 de febrer a les 19h a la Biblioteca Arús

Hilari Salvadó fent un discurs després de ser escollit alcalde el juliol del 1937. Pérez de Rozas (AFB). FOTOGRÀFIC DE BARCELONA)

Hilari Salvadó fent un discurs després de ser escollit alcalde el juliol del 1937. Pérez de Rozas (AFB). FOTOGRÀFIC DE BARCELONA)

Xerrada: Hilari Salvadó: alcalde de Barcelona durant la República en guerra, per Pau Vinyes, 

Dimarts 06 de febrer a les 19h a la Biblioteca Arús, Passeig de Sant Joan, 26, 08010 Barcelona

Nat el 16 de febrer de 1899, a la Barceloneta, Hilari Salvadó va viure els primers anys d’infantesa envoltat de xarxes i barques de pescadors. Als 11 anys perd en un naufragi el pare i quatre germans. Per sort, unes angines el salven, atès que ha de fer repòs al llit de casa. La mare queda vídua amb dues filles i un fill. Mai més tornarà a fer de pescador. De ben jove Hilari Salvadó s’implica en la vida social i cultural de la Barceloneta. A destacar la Joventut Nacionalista de la Barceloneta, el Centre Excursionista Minerva –en serà el vicepresident-, l’Ateneu Republicà Pi i Margall i la Cooperativa La Fraternitat. Associacions que el forjaran com a home d’acció i de govern. El 1936, durant l’alcaldia de Carles Pi i Sunyer, Hilari Salvadó és conseller-regidor de Governació. Salvadó el substituí en el càrrec el 16 de juliol de 1937 després de la dimissió de Pi i Sunyer al ser nomenat conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Hilari Salvadó va ocupar l’alcaldia de Barcelona fins el 26 de gener de 1939, quan va sortir cap a l’exili arran de l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat.

Article sobre Hilari Salvadó i Castell, un alcalde republicà sota les bombes, per Pau Vinyes i Roig

Web Any Salvadó

Organitza Biblioteca Pública Arús amb col·laboració i Tot Història Associació Cultural 

Centre Cívic Pati Llimona. Passeig de Sant Joan, 26, 08010 Barcelona

Activitat oberta i gratuïta

Biblioteca Pública Arús           Fes-te soci – Quota des de 5 €

 

Leave a comment