News Ticker

Visita-excursió natura cultural a Santa Coloma de Gramanet – dissabte 7 d’abril 2018, 9 del matí

Torre Pallaresa, a Santa Coloma de Gramenet, gótic civil català - font: Viquipèdia

Torre Pallaresa, a Santa Coloma de Gramenet, gòtic civil català – font: Viquipèdia

Visita- excursió natura cultural a Santa Coloma de Gramanet

Exclusiva per socis/sòcies – Només 20 places 

Gratuita

Inscripció a Formulari

Dissabte 7 d’abril 2018. Hora: 9:00h. (Visita excursió a Santa Coloma de Gramenet gratuïta per a socis només per a 20 persones). Cal anar ben calçats i amb nivell físic, ja que l’excursió discorre per corriols de muntanya.

En aquesta ruta excursió visitarem la part alta de Santa Coloma de Gramenet a la Serra de Marina per camins forestals on gaudirem del guia Pep Palacio; activista veïnal, cultural i naturalista colomenc.

Quedarem a l’estació de la Línia 9 del metro a la parada de Singuelín 9h, allà explicarem la historia del barri de Singuelin, d’allà ens desplaçarem al Torrent de les Bruixes (Carrer Ramon Berenguer/ Garcilaso) tot un referent de la voluntat de natura que molts veïns de Santa Coloma de Gramenet que han creat i cuidat durant mes de 40 anys i que es una joia de bosc de ribera en una ecosistema de seca, on es comentarà tota la tasca de gestió forestal feta en aquest període. En aquesta part de la Serra de Marina, visitarem les parts interiors de la Font de la Bóta , que es una construcció ibèrica feta amb tecnologia hidràulica grega del segle de Pèricles (Vè A.C), mentre la visitem, cap a les 11h. i un per un, (és molt estreta, qui vulgui tindrà temps per a fer un mos (lliure esmorzar). Des de allà veurem les fonts redescobertes i que durant el recorregut estarem “vigilats”- el tindrem mes amunt- pel Poblat Ibèric de Puig Castellar i veurem de lluny un domen de l’Edat del Bonze, una vil·la romana, la Torre Pallaresa ( Joia del Renaixement)… i gaudirem de les vistes sobre el pla Barcelonès. La part baixa del trajecte discorre ben a prop, en alguns punts arran, dels magnífics pavellons de Torribera. Un cop haguem visitat la 4 a. font ( i haguem pogut entendre els reptes amb què topa la voluntat de fer bosc, anys i anys , arran de ciutat), ja dintre de el recinte d’aquella vetusta Clínica Mental, avui majoritàriament universitat, farem un vermutet cap a les 13h. I després, acabarem en uns 20-25 minuts, el recorregut paisatgístic- forestal baixant per la Ribera de Can Calvet, que té el punt final en el pont d’accés dels estudiants que accedeixen al recinte universitari de Torribera venint de la parada de Metro “Singuelín” (L9) distant 5-10 minuts a peu. Qui ho desitgi, es pot quedar a dinar a Santa Coloma de Gramenet, que té bona oferta gastronòmica, que el guia us pot detallar.

Organitza:

logotothistc3b2riapetit1