News Ticker

Visita a l’exposició Museu en perill! Salvaguarda i endreça de l’art català durant la Guerra Civil i a les col·leccions de Romànic del MNAC, diumenge 19 de desembre, 11,30h.

Entrada de les obres requisades, juliol 1936. Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Joan Vidal Ventosa. Web MNAC.

Visita a l’exposició Museu en perill! Salvaguarda i endreça de l’art català durant la Guerra Civil i a les col·leccions de Romànic del MNAC.

Diumenge 19 de desembre, 11,30h.

Durant la Guerra Civil, el govern de la Generalitat dugué a terme una tasca de conservació, ordenació, inventariat i restauració importantíssima que culminà amb dues exposicions a París, la primera vegada que el Romànic i el Gòtic catalans es donaven a conèixer fora de Catalunya, per tal de salvar tot el patrimoni català de la destrucció de la guerra. Aquesta exposició temporal del MNAC posa en valor aquesta feina, així com els agents que la dugueren a terme.

En aquesta visita, la coneixerem i aprofitarem per endinsar-nos també en algunes de les peces que es salvaren i exposaren a París de la col·lecció del MNAC.

Preu: 10 euros socis, 12 euros no socis – Inscripcions fent clic a Formulari

L’entrada a les col·leccions del MNAC haurà d’anar a càrrec dels participants (informació sobre preus, descomptes i gratuïtats, fent clic a MNAC.  

Punt de trobada: porta principal del MNAC

Durada: 2h