News Ticker

Tertúlia d’història online amb el llibre: “Vaques, porcs, guerres i bruixes: Els enigmes de la cultura” de Marvin Harris, divendres 4 de desembre a les 18h.

Subhash Sharma / ZUMA Press, a través de NY Times

Tertúlia d’història online, divendres 4 de desembre a les 18h. 

Harris, Marvin. (1980). Vacas, cerdos, guerras y brujas: Los enigmas de la cultura. Madrid: Alianza.

“Aquest llibre tracta de les causes d’estils de vida aparentment irracionals i inexplicables. Algunes d’aquestes costums enigmàtiques apareixen entre pobles sense escriptura o “primitius”. Per exemple, els jactanciosos caps amerindis que cremen els seus béns per mostrar com de rics són. Altres pertanyen a societats en vies de desenvolupament, entre les quals el meu tema predilecte és el dels hindús que refusen menjar carn de vaca tot i que s’estiguin morint de fam. No obstant això, altres al·ludeixen a messies i bruixes que formen part del corrent principal de la nostra pròpia civilització. Per confirmar el meu punt de vista, he triat deliberadament cas rars i controvertits que semblen enigmes insolubles.” Marvin Harris. 

Activitat oberta i gratuita 

La tertúlia és online per l’aplicació zoom que la podeu descarregar gratuïtament. Sí no ets soci/sòcia de l’entitat i vols participar a la tertúlia, escriu un mail a tothistoria@tothistoria.cat i t’enviarem l’enllaç per participar el mateix dia de la tertúlia. 

Horari  de 18,00 a 20,00

Organitza:

logotothistc3b2riapetit1     

Amb la col·laboració de:

 logo_pati_nomeslletres_180

 

Leave a comment