News Ticker

Tertúlia d’història online amb el llibre: “Sempre han parlat per nosaltres ” de Najat El Hachmi , divendres 8 de gener a les 18h.

Tertúlia d’història online, divendres 8 de gener a les 18h. 

 El Hachmi, Najat(2019).Sempre han parlat per nosaltres. Barcelona: Alcantilado,

“El Hachmi va sentir la necessitat d’escriure Sempre han parlat per nosaltres fa cosa d’uns dos o tres anys. En tant que filla d’una família musulmana, ella havia dut a terme un procés de reflexió personal en el qual havia superat i s’havia respost tota una sèrie de temes sobre la religió musulmana i la relació d’aquesta amb la vida pública –comunitària, laica–. Però, de cop, va començar a constatar que a Catalunya s’està produint una dissonància entre els discursos de l’esfera pública i la realitat: d’una banda, certes tesis fonamentalistes guanyen força en el debat públic i reben suport, fins i tot, de certa part de l’esquerra; de l’altra, va observar com, en l’actualitat, hi ha noies que viuen les mateixes discriminacions –o pitjors– de les que vivia ella a la seva edat. La gènesi d’aquest llibre és en el malestar que aquest fet li va provocar.” Cafès Literaris de Casa Orlandai

Activitat oberta i gratuita 

La tertúlia és online per l’aplicació zoom que la podeu descarregar gratuïtament. Sí no ets soci/sòcia de l’entitat i vols participar a la tertúlia, escriu un mail a tothistoria@tothistoria.cat i t’enviarem l’enllaç per participar el mateix dia de la tertúlia. 

Horari  de 18,00 a 20,00

logotothistc3b2riapetit1       logo_pati_nomeslletres_180

 

Leave a comment