News Ticker

Tertúlia a la fresca, divendres 1 de juliol, amb el llibre: “La guerra no té rostre de dona” de Svetlana Aleksiévitx, 19h al Pati Llimona

Partisanes ruses II Guerra Mundial.

Partisanes ruses II Guerra Mundial.

Tertúlia a la fresca, divendres 1 de juliol, amb el llibre:

Svetlana Aleksiévitx. (2015). La guerra no tiene rostro de mujer. Barcelona: Debate.

Svetlana Aleksiévitx, va guanyar el Premi Nobel de Literatura del 2015 per «la seva escriptura polifònica, un monument al patiment i al valor en els nostres temps». Aleksiévitx va ser la primera periodista i escriptora bielorussa en obtenir el premi.

Tal com recorden els seus amics de joventut, va demanar permís al diari en el qual treballava, es va comprar un magnetòfon de rodet obert (no n’hi havia d’altres) i se’n va anar per les ciutats i els pobles de la Unió Soviètica per enregistrar els records de les dones que van combatre en el Front Oriental durant la Segona Guerra Mundial. D’aquest treball de camp, en va sorgir La guerra no té rostre de dona, que va haver d’esperar a veure la llum als temps de Gorbatxov. Un cop caigut el mur de Berlín, i després que Bielorússia hagués recuperat la seva independència, la relació de la periodista amb el govern d’Aleksandr Lukaixenko tampoc no va ser, ni ha estat, gaire fàcil: va esdevenir el blanc de campanyes d’assetjament que la van empènyer a fer les maletes i viure exiliada a diversos països d’Europa. (Núvol)

Activitat oberta i gratuita 

Horari  de 19,00 a 21,30

Al Centre Cívic Pati Llimona.
C/ Regomir, 3 – Barcelona

Sopar de final de temporada, anirem al Gran cafè al carrer Avinyó 9 a les 21,45h,

El menú val  25 €  (menú)

Sí veniu a sopar cal que us apunteu fent clic a formulari

 

logotothistc3b2riapetit1 logo_pati_nomeslletres_180

 

Leave a comment