News Ticker

Taula rodona i inauguració de l’exposició “La Festa del Corpus als barris i pobles de Barcelona (1897-1965)”, Dijous 8 de setembre 18h al Pati Llimona.


Aquesta exposició explica la festa del Corpus als barris barcelonins des la perspectiva de l’ús i embelliment de l’espai urbà i dels col·lectius socials que hi assisteixen per mirar i per ser mirats.
La processó general de Corpus és reproduïda per les parròquies dels barris de la Barcelona Vella al llarg de la vuitada i, amb l’annexió, per les dels antics municipis del Pla.
Aquestes celebracions són conegudes com octaves.

L’exposició: Octaves. La festa del Corpus als barris de Barcelona, produïda per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut Ramon Muntaner i l’Ajuntament de Barcelona, és un treball col·lectiu dels  grups de recerca local de Barcelona que aporten la visió popular d’una de les  festes més arrelades a la ciutat: el Corpus.

En el marc del Corpus 700 anys, l’exposició és una aproximació que durant l’octava de Corpus se celebraven de manera institucional i popular als barris i dins l’àmbit familiar.

Dijous 8 de Setembre

18 h. Taula rodona de presentació a càrrec de:

Pau Vinyes i Roig, historiador i vicepresident de Tot Història Associació Cultural.
Amadeu Carbó i Martorell, folklorista.
Montserrat Garrich i Ribera, co-comissària de l’exposició i estudiosa de la dansa tradicional.
Xavier Cordomí i Fernández, co-comissari de l’exposició i investigador i activista en cultura popular d’arrel tradicional.
Jordi Sacasas i Segura, arxiver de la Basílica de Santa Maria del Pi.
Cloenda de l’acte a càrrec de:
Gregor Siles Molina, historiador i membre de Tot Història Associació Cultural.

19.15 h. Inauguració de l’exposició.

Al Centre Cívic Pati Llimona.
C/ Regomir 3, Barcelona