News Ticker

Rutes per la Història de Barcelona – Maig/Juny 2021

Rebomboris del pa, 1789. Viquipèdia.

Rutes per la Història de Barcelona 

Us presentem un seguit de rutes per conèixer la història de Barcelona. 

Les rutes tenen les places limitades a 10-12 persones, preu 10 € socis i sòcies de TH / 12 € no socis i sòcies per ruta. En el cas de no reunir un mínim de participants la ruta s’anul·laria. Les rutes compleixen els protocols sanitaris de distància de seguretat i ús de mascareta.

La duració de les rutes aproximadament és entre dues hores i dues hores i mitja. El pagament s’efectuarà el mateix dia de la ruta. Com les places són limitades, si us heu inscrit i finalment no veniu, si us plau aviseu amb suficient antelació per suplir el lloc, escrivint a tothistoria@tothistoria.cat 

Inscripcions fent clic a Formulari

DIUMENGE 9 DE MAIG DE 2021. Ruta per la Barcelona Romana-Barcino. Per Gregor Siles. Lloc de trobada Plaça de la Vila de Madrid a les 11:00 h. – Ruta plena – si t’inscrius passes a llista d’espera.

Un recorregut per l’antiga Barcino, des de la seva fundació en temps de l’emperador August fins a l’arribada dels visigots. En la ruta descobrirem el seu desenvolupament, els edificis i vies principals, la muralla, les termes, temples, el fòrum, l’aqüeducte, el món dels vius i dels morts, la societat, personatges destacats, els esclaus, l’arribada del cristianisme, les invasions… D’allà ve la nostra ciutat, la nostra cultura, veurem que ens queda com a vestigis, que ens queda com a persones. 

DIUMENGE 16 DE MAIG DE 2021. Ruta per la Barcelona medieval. Per Gregor Siles. Lloc de trobada Plaça Nova a les 11:00 h. Ruta plena – si t’inscrius passes a llista d’espera.

En aquesta ruta ens endinsarem per l’Edat Mitjana de Barcelona en un recorregut de 1000 anys d’història. Coneixerem el Call jueu, les ordes de cavalleria, el poder de l’església i dels comtes, els moviments socials dels pagesos de remences i dels menestrals de la busca, la vida de les dones, el creixement de la ciutat, la pesta negra… Passarem per antigues fonts i  vells cementiris, descobrirem la invenció del barri gòtic…

DIUMENGE 30 DE MAIG DE 2021. Ruta per la Barcelona dels Àustries. Per Alba Vendrell Torres. Lloc de trobada a les escales de la Catedral de Barcelona a les 11:00 h. – Ruta plena – si t’inscrius passes a llista d’espera

DIUMENGE 6 DE JUNY DE 2021. Ruta per la Barcelona de 1714. Per Gregor Siles. Lloc de trobada a la plaça de l’Àngel a les 11:00 h.

Farem un recorregut pels escenaris de la guerra de Successió i l’Onze de Setembre a Barcelona. Passarem pels espais de la darrera batalla, coneixerem els principals personatges, les institucions, la guerra, la repressió, l’exili, la recuperació de la memòria, el fossar de les moreres i de Sant Pere, els baluards…

DIUMENGE 13 DE JUNY DE 2021. Ruta per la Dreta de l’Eixample. La Barcelona senyorial. Per Pau Vinyes i Roig. Lloc de trobada davant del Teatre Coliseum (Gran Via de les Corts Catalanes,595), a les 11:00 h.

Resseguirem pels carrers, passatges i places de la Dreta de l’Eixample. El projecte d’Ildefons Cerdà​, el Quadrat d’Or, el passeig de Gràcia, l’església de la Concepció, els Masoliver, la plaça Tetuan i el passeig de Sant Joan, l’Arc de Triomf i l’Exposició Universal de 1888,  les cases senyorials i modernistes, escriptors, guionistes i gent bohèmia… I especial menció a l’escriptora Montserrat Roig, veïna il·lustre d’aquest barri. Finalitzarem la ruta tot fent un vermut.

DIUMENGE 20 DE JUNY DE 2021. Ruta per la Barcelona Romàntica i revolucionària del XIX. Per Gregor Siles. Lloc de trobada sortida metro Barceloneta 11:00 h. Queden 2 places

En el segle XIX, Barcelona serà una de les ciutats més revolucionàries d’Europa. La població es mobilitzarà constantment per acabar amb l’antic règim i projectar una ciutat més democràtica. Els carrers de Ciutat Vella seran l’escenari principal d’aquestes revolucions, sovint anomenades bullangues. La ciutat patirà victòries i derrotes, però el llegat d’aquelles dones i homes persisteix en els anhels actuals de construir una societat més justa i democràtica.