Rutes per la Història de Barcelona
Us presentem un seguit de rutes per conèixer la història de Barcelona.
Les rutes tenen les places limitades a 10-12 persones, preu 10 € socis i sòcies de TH / 12 € no socis i sòcies per ruta. En el cas de no reunir un mínim de participants la ruta s’anul·laria. Les rutes compleixen els protocols sanitaris de distància de seguretat i ús de mascareta.
La duració de les rutes aproximadament és entre dues hores i dues hores i mitja. El pagament s’efectuarà el mateix dia de la ruta. Com les places són limitades, si us heu inscrit i finalment no veniu, si us plau aviseu amb suficient antelació per suplir el lloc, escrivint a tothistoria@tothistoria.cat
Inscripcions fent clic a Formulari
Farem un recorregut pels escenaris de la guerra de Successió i l’Onze de Setembre a Barcelona. Passarem pels espais de la darrera batalla, coneixerem els principals personatges, les institucions, la guerra, la repressió, l’exili, la recuperació de la memòria, el fossar de les moreres i de Sant Pere, els baluards…
DIUMENGE 13 DE JUNY DE 2021. Ruta per la Dreta de l’Eixample. La Barcelona senyorial. Per Pau Vinyes i Roig. Lloc de trobada davant del Teatre Coliseum (Gran Via de les Corts Catalanes,595), a les 10:30 h.
Resseguirem pels carrers, passatges i places de la Dreta de l’Eixample. El projecte d’Ildefons Cerdà, el Quadrat d’Or, el passeig de Gràcia, l’església de la Concepció, els Masoliver, la plaça Tetuan i el passeig de Sant Joan, l’Arc de Triomf i l’Exposició Universal de 1888, les cases senyorials i modernistes, escriptors, guionistes i gent bohèmia… I especial menció a l’escriptora Montserrat Roig, veïna il·lustre d’aquest barri. Finalitzarem la ruta tot fent un vermut.
DIUMENGE 20 DE JUNY DE 2021. Ruta per la Barcelona Romàntica i revolucionària del XIX. Per Gregor Siles. Lloc de trobada sortida metro Barceloneta 11:00 h.
En el segle XIX, Barcelona serà una de les ciutats més revolucionàries d’Europa. La població es mobilitzarà constantment per acabar amb l’antic règim i projectar una ciutat més democràtica. Els carrers de Ciutat Vella seran l’escenari principal d’aquestes revolucions, sovint anomenades bullangues. La ciutat patirà victòries i derrotes, però el llegat d’aquelles dones i homes persisteix en els anhels actuals de construir una societat més justa i democràtica.