News Ticker

Rutes per la Història de Barcelona – juliol 2021

Hermes a plaça Catalunya de Frederic Marès. Imatge de https://www.barcelona.cat/

Rutes per la Història de Barcelona 

Rutes per descobrir la història de Barcelona. 

Preu 10 € socis i sòcies de TH / 12 € no socis i sòcies per ruta. (com a donatiu a l’entitat). En el cas de no reunir un mínim de participants la ruta s’anul·laria. 

La duració de les rutes aproximadament és entre dues hores i dues hores i mitja. El pagament s’efectuarà el mateix dia de la ruta. Com les places són limitades, si us heu inscrit i finalment no veniu, si us plau aviseu amb suficient antelació per suplir el lloc, escrivint a tothistoria@tothistoria.cat 

Inscripcions fent clic a Formulari

DISSABTE 17 DE JULIOL. Ruta a la recerca d’Hermes per la Barcelona d’Hermes. 10:00 h matí. Per Alba Vendrell. Lloc de trobada: Font de la Plaça Reial de Barcelona 10:00 h matí. 

El déu Mercuri / Hermes, com a protector del Comerç i els Intercanvis, esdevé símbol de la burgesia barcelonina del segle XIX. És per aquest motiu que tant ell com els seus atributs es troben presents arreu de la ciutat, sent-nos de gran utilitat a l’hora d’entendre i llegir les històries dels edificis i monuments que ens envolten. Aquest itinerari per Ciutat Vella ens permet conèixer Barcelona des d’una perspectiva nova, des de la presència, mai gratuïta, del déu Hermes en les seves diverses construccions i monuments, alhora que entrenem la nostra mirada a fixar-nos en tots aquells detalls que moltes vegades ens passen desapercebuts. 

DIJOUS 22 DE JULIOL. Ruta per la Barcelona Romàntica i revolucionària del XIX. 18:00 h.  Per Gregor Siles. Lloc de trobada sortida metro Barceloneta.

En el segle XIX, Barcelona serà una de les ciutats més revolucionàries d’Europa. La població es mobilitzarà constantment per acabar amb l’antic règim i projectar una ciutat més democràtica. Els carrers de Ciutat Vella seran l’escenari principal d’aquestes revolucions, sovint anomenades bullangues. A la vegada la ciutat es modernitza, s’obren carrers, es construeixen nous edificis, s’impulsen negocis, arriben innovacions tecnològiques i els cafès es converteixen en espais de socialització i conspiració.  La ciutat patirà victòries i derrotes, però el llegat d’aquelles dones i homes persisteix en els anhels actuals de construir una societat més justa i democràtica.