News Ticker

Ruta per Horta un poble de l’interior del Barcelonès, diumenge 9 de febrer a les 11 del mati

Ciutadans davant l'Ajuntament d'Horta, amb motiu d'una celebració, 1929. Brangulí fotògrfs, Arxiu Nacional de Catalunya.

Ciutadans davant l’Ajuntament d’Horta, amb motiu d’una celebració, 1929. Brangulí fotògrfs, Arxiu Nacional de Catalunya.

En la Ruta d’ Horta reconeixerem cases i traçats urbans característics de un poble i explicarem anècdotes i curiositats d’aquesta Horta actual que és un barri però conserva els vestigis i l’esperit d’un passat agrícola a tocar de la Gran Barcelona.

La ruta transcorrerà per un poble que va ser una vila rural on les seves excel·lents condicions geografies ( Urografia de rieres en una vall fèrtil i un clima mediterrani temperat) el fan un lloc idoni pels cultius d’horta i els cultius mediterranis (vinya, cereals, oliveres fruita i fruits secs). L’abundància d’aigua feu que Horta un lloc apte per a l’activitat de la bugaderia de les robes de properes classes burgeses del pla de Barcelona. A Horta trobarem: La industria bugadera, masies senyorials (encara dempeus), cases burgeses d’estiueig (amb il·lustres personatges com la família del president del govern francès Manuel Valls, financers com Francesc Moragas o els  Martí Codolar i altres), però una activitat que característica d’Horta  es la passió pel teatre amb gran activitat teatral amb múltiples associacions i institucions destinades a les arts escèniques com són el Foment Hortenc, l’Ateneu Hortenc, Els Lluïsos d’horta, d’on han sorgit personatges de renom de l’escena catalana com Josep Muntanyès o Lluís Homar i d’altres.

Diumenge 9 de febrer a les 11 del matí

Lloc de trobada Plaça Eivissa sortida metro d’horta (metro L5)

Durada aproximada: 2 hores  Preu: 10 Euros / 8 euros socis-sòcies – Com a donatiu a l’entitat  (amb una consumició inclosa). Pagament al finalitzar la visita.

Inscripcions fent clic a Formulari o enviant un mail a tothistoria@tothistoria.cat (Indiqueu  referència: “Horta”)

Places limitades.

Organitza Tot Història Associació Cultural

Rutes Barcelona – Rutas Barcelona

Leave a comment