
La barricada de la rue Saint-Maur-Popincourt, abans de l’atac de les tropes del general Lamoricière, el diumenge 25 de juny de 1848 a les 7 del matí. Musée d’Orsay (Paris).
Divendres 4 d’abril a les 19h al Pati Llimona, tertúlia d’història amb el llibre:
Clark, C. (2023). La primavera revolucionaria: la lucha por la libertad en 1848-1849. Barcelona: Galaxia Gutenberg. A comentar des de la introducció al capítol 3 (Confrontación) inclòs.
– La resta la comentaren:
Divendres 9 de maig: Del capítol 4 al 7, els dos inclosos.
Divendres 6 de juny: Del capítol 8 fins al final.
“El descontentament social no «provoca» revolucions –si fos així, les revolucions serien molt més comunes–. No obstant això, el patiment material dels europeus de mitjans del segle XIX va ser el teló de fons dels processos de polarització política que van fer possibles les revolucions; de fet, va ser el motiu principal per a molts dels participants en els aldarulls urbans. Tan importants com la realitat i la quantitat de patiment van ser les maneres en què aquesta època va percebre i va registrar les disfuncions socials. La Qüestió social, que tant va preocupar els europeus de mitjans del XIX, era una constel·lació de problemes reals, però també una manera de veure el món”. Christopher Clark.
Activitat oberta i gratuïta.
Horari de 19 h a 21 h
Al Centre Cívic Pati Llimona.
C/ Regomir, 3 – Barcelona

