News Ticker

Llibre: “Ningú se n’escapa. La Cultura Funerària a Barcelona”. Per primera vegada una història del que ha significat la mort a la ciutat.

Llibre: “Ningú se n’escapa. La Cultura Funerària a Barcelona”, per primera vegada, una mirada global del que ha significat la mort per als nostres avantpassats. Des del Neolític fins a l’actualitat, sense oblidar la diversitat existent de cada època.

El podeu comprar en el web de l’editorial  http://lloproig.cat/product/ningu-se-escapa

Aquest llibre permet observar l’evolució històrica i cultural de la Barcelona funerària, des dels primers poblats agrícoles, passant per la cultura ibèrica i romana, l’edat mitjana amb la seva diversitat cristiana, jueva i musulmana, a les tombes gremials de l’edat moderna, els grans cementiris de l’edat contemporània (el Poblenou i Montjuïc), i els del les poblacions annexionades (Sant Andreu de Palomar, Sant Martí de Provençals, Sant Gervasi de Cassoles, Santa Maria de Sants, Les Corts de Sarrià, Sant Vicenç de Sarrià, Sant Joan d’Horta…), fins als grans enterraments del segle XX (com el de Verdaguer, Prat de la Riba, Ignasi Iglésias, Macià i Durruti) que es converteixen en grans manifestacions de masses.

Un llibre dedicat a la mort per conèixer millor el passat i el present de Barcelona. Els autors d’aquest llibre són els historiadors Gregor Siles Molina, Pau Vinyes i Roig, la historiadora de l’Art  Alba Vendrell Torres i la biòloga Margarida Salvadó Costa. Amb pròleg d’Adrià Terol i Hernàndez, historiador i gestor cultural de Cementiris de Barcelona.

Vídeo de la presentació online del llibre Ningú se n’escapa. La cultura funerària a Barcelona – realitzada el dimecres 20 de gener a les 19h amb els autors i les autores, i dirigit l’acte per l’historiador i actor Jaume Comas.

Us adjuntem el dossier de premsa, on trobareu més informació del llibre fent clic Pdf