News Ticker

Final d’activitats temporada 2014-2015

Tertúlia a la fresca sobre l'emperador August, Juliol 2014. Foto cedida per Anna Forastier

Tertúlia a la fresca

El divendres 3 de juliol va ser la darrera tertúlia de la temporada, a la fresca dins de les llimonades, festival del Patí Llimona. Una gran tertúlia, amb 28 persones parlant sobre el Jesús Històric, en la que es va anomenar l‘Eulàlia Lorés millor tertuliana de l’any, entregant-li la una branca de palma (símbol de triomf espiritual, que el cristianisme va adoptar) premi que se’l va començar a guanyar fa un any quan en llatí va presentar la vida d’Octavi August (es pot llegir a la revista Catxipanda). En aquella tertúlia del 2014 es va entregar a l’Albert Ferris el premi de millor tertulià de l’any, coronat amb llaurer, adient al tema de lectura sobre el primer emperador romà. Per amenitzar la darrera sessió, sobre els orígens del cristianisme, vam beure vi de missa i es va repartir pa beneït, per la musa Clio.

Acabada la tertúlia, es va fer el sopar de final de curs,  44 persones al restaurant ATN, compartit amb 8 amics algueresos que participaven en unes jornades a Can Fabra, un dels quals, lo barber, va fer un breu tast de cançons tradicionals. El diumenge 5 de juliol var ser la darrera sessió de cinefòrum a l’espai 30 de la Sagrera, amb la pel·licula Campanades a Mitjanit d’Orson Welles i el cap de setmana de l’11 i 12 de juliol tanquem la temporada de rutes, amb la de Barcelona Medieval i la Història del Born.

Ha estat un curs intens de tertúlies, excursions, rutes, xerrades, cinefòrums… de compartir la història amb tot home i tot dona, i fer amics i amigues. Ara a gaudir de les vacances, al setembre hi tornem.

Endavant Tot Història

logotothistc3b2riapetit1

Leave a comment