News Ticker

Exposició “Hilari Salvadó, alcalde de Barcelona sota les bombes”, (del 8 de maig al 15 de juny) i Xerrada “Barcelona ciutat de vida i mort. La rereguarda durant la Guerra Civil”. Divendres dia 17 de maig, a les 19,30h, a la Casa de la Barceloneta 1761

conferenciaHS-1

Exposició “Hilari Salvadó, alcalde de Barcelona sota les bombes”, a la Casa de la Barceloneta 1761 (del 8 de maig al 15 de juny)

Xerrada “Barcelona ciutat de vida i mort. La rereguarda durant la Guerra Civil”. Divendres dia 17 de maig, a les 19,30 hores.

C/Sant Carles 6, 08003 Barcelona

En el marc de la Casa de la Barceloneta 1761, s’inaugurarà l’exposició “Hilari Salvadó, alcalde de Barcelona quan plovien bombes”(produïda per Llop Roig i amb la col·laboració de Tot Història Associació Cultural) i al mateix temps es realitzarà, per part de l’autor de la biografia del darrer alcalde republicà, la conferència “Barcelona ciutat de vida i mort. La rereguarda durant la Guerra Civil”. Divendres dia 17 de maig, a les 19,30 hores.

Hilari Salvadó i Castell (La Barceloneta,1899-Barcelona,1966), fill d’una humil família de pescadors de la Barceloneta i comptable de professió,inicià la seva militància en un catalanisme cívic i cultural, que el va dur al compromís polític, primer en entitats d’àmbit local i finalment a Esquerra Republicana de Catalunya. Regidor de l’Ajuntament de Barcelona des de 1934 i empresonat pels Fets d’Octubre, amb l’esclat de la Guerra Civil esdevindrà alcalde d’una ciutat assetjada per l’aviació feixista,que alhora acollia milers de refugiats.Després de vint anys d’exili francès, on continuà sent un dels principals dirigents d’ERC, va poder tornar a la seva estimada ciutat,abans de morir arran d’un accident de trànsit.

«A treballar, doncs. Per Barcelona, per Catalunya, per la llibertat i un millorament social, endavant sempre.Aquest ha estat tot-hora el nostre lema i no deixarà ara d’esser-ho»

Organitza Tot Història Associació Cultural,  Editorial Llop Roig i Casa de la Barceloneta 1761, Districte de Ciutat Vella.