News Ticker

Exposició “Hilari Salvadó, alcalde de Barcelona sota les bombes”, al Pati Llimona, inauguració dijous 13 de desembre a les 19h (Fins al 18 de gener).

Hilari Salvadó fent un discurs després de ser escollit alcalde el juliol del 1937. Pérez de Rozas (AFB). FOTOGRÀFIC DE BARCELONA)

Hilari Salvadó fent un discurs després de ser escollit alcalde el juliol del 1937. Pérez de Rozas (AFB). FOTOGRÀFIC DE BARCELONA)

Exposició  “Hilari Salvadó, alcalde de Barcelona sota les bombes”, al Pati Llimona, inauguració  dijous 13 de desembre a les 19h (Fins al 18 de gener).

Hilari Salvadó i Castell (La Barceloneta,1899-Barcelona,1966), fill d’una humil família de pescadors de la Barceloneta i comptable de professió,inicià la seva militància en un catalanisme cívic i cultural, que el va dur al compromís polític, primer en entitats d’àmbit local i finalment a Esquerra Republicana de Catalunya. Regidor de l’Ajuntament de Barcelona des de 1934 i empresonat pels Fets d’Octubre, amb l’esclat de la Guerra Civil esdevindrà alcalde d’una ciutat assetjada per l’aviació feixista,que alhora acollia milers de refugiats.Després de vint anys d’exili francès, on continuà sent un dels principals dirigents d’ERC, va poder tornar a la seva estimada ciutat,abans de morir arran d’un accident de trànsit.

«A treballar, doncs. Per Barcelona, per Catalunya, per la llibertat i un millorament social, endavant sempre.Aquest ha estat tot-hora el nostre lema i no deixarà ara d’esser-ho»

Relacionades amb l’Exposició realitzem dues conferències:

LES MILÍCIES ANTIFEIXISTES DE CATALUNYA. VOLUNTARIS PER LA LLIBERTAT – 12 de desembre a les 19.30 h A càrrec de Gonzalo Berger  / Sala Joan Maragall.

BARCELONA CIUTAT DE VIDA I MORT. LA REREGUARDA DURANT LA GUERRA CIVIL – 17 de gener les 19.30 h A càrrec de Pau Vinyes i Roig.

Organitza Tot Història Associació Cultural amb Editorial Llop Roig.

Col·labora el Centre Civic Pati Llimona i el Districte de Ciutat Vella.

Patrocina Cerveses Moritz.

2018-12-02