News Ticker

Curs “Societats en conflicte al llarg de la història… i com es va viure des de Barcelona?” – Dimarts del 25 de juny al 16 de juliol, de 17.30h a 19h al Pati Llimona.

jacquerie

Curs “Societats en conflicte al llarg de la història… i com es va viure des de Barcelona?” – Dimarts del 25 de juny al 16 de juliol, de 17.30h a 19h al Pati Llimona.

Inscripció online i presencials: a partir del DIMARTS 11 DE JUNY a les 9 h i fins EL 25 de MAIG de 2019 FENT CLIC A INSCRIPCIÓ

Professor Gregor Siles (Tot història)
Durada 6 h en 4 sessions
Inici-final Del 25 de juny al 16 de juliol
Dia Dimarts, de 17.30 a 19 h.
Preu 24,61 €

En aquest curs tractarem quatre grans conflictes de la història (caiguda de l’imperi romà, crisi baix medieval, revolucions liberals i romanticisme, i l’emergència del feminisme) i com van afectar la ciutat de Barcelona. Explicarem com mai t’ho han explicat, trencant tòpics, des de la cultura, la recerca i la divulgació, acompanyats sempre d’imatges del passat. Conflictes del passat o no, per reflexionar en el present.

1, La caiguda de l’imperi romà d’occident.L’imperi romà una construcció política de segles s’ensorra: migracions, guerres civils, nous cultes, epidèmies, conflictes socials acaben en una part de l’imperi… però com es van viure aquests fets des de Barcino?

2.La crisi baix medieval del segle XIV i XV. Després d’un temps d’expansió econòmica aquesta sobtadament s’atura, els quatre genets de l’apocalipsi es posen d’acord per sembrar el caos en el món medieval: guerres, pestes, fam… mort… i mentrestant que passava a Barcelona?

3. Romanticisme i revolucions lliberals. Les revolucions al segle XVIII i XIX s’estenen arreu d’Europa i Amèrica per posar fi a l’antic règim. L’absolutisme es resisteix i es desfermen les conspiracions i la violència, el romanticisme emergeix com el moviment cultural d’aquestes revolucions, però quan de romàntica i revolucionària serà Barcelona?

4. L’emergència del feminisme. Les revolucions lliberals volen la igualtat dels homes però no de les dones, aquestes voldran ser apartades de qualsevol reivindicació però no serà possible. Emergeix així el feminisme, el moviment social més important de l’edat contemporània, i les dones de Barcelona quines aportacions fan al feminisme?

Inscripció online i presencials: a partir del DIMARTS 11 DE JUNY a les 9 h i fins EL 25 de MAIG de 2019 FENT CLIC A INSCRIPCIÓ

Telèfon/s: 932566100 / 932566102

Al Centre Cívic Pati Llimona. Espai: Aula 2.4
C/ Regomir, 3 – Barcelona

logotothistc3b2riapetit1       logo_pati_nomeslletres_180