News Ticker

Cinefòrum “La Misión” (R. Joffé) al Pati Llimona, Divendres 19 de febrer a les 19h al Pati Llimona

La Mision-1

Divendres 19 de febrer a les 19:00 al Pati Llimona, Tot-Història Associació Cultural organitza un cinefòrum  a partir de la pel·lícula The Mission (La Misión),

Activitat oberta i gratuita 

La Misión és una pel·lícula britànica de Roland Joffé de l’any 1986. Relata en dues hores els 150 anys d’història de les reduccions guaranís, una mena de repúbliques autònomes creades pels jesuïtes i aprovades pel poder colonial espanyol, en els confins del Paraguai, l’Argentina i el Brasil. Fa igualment al·lusió a la Guerra dels Guaranís de 1754-1756.

Un jesuïta espanyol s’arrisca al bosc tropical sud-americà al s. XVIII per tal de convertir els amerindis: un treball difícil però aconseguit gràcies a la música. Se li uneix un antic caçador d’esclaus penedit que busca la redempció. El capellà fa visitar diverses missions al cardenal Altamirano que s’impressiona pel desenvolupament i la qualitat de vida que hi descobreix. Al final del seu sojorn Altamirano revela la decisió, que havia estat presa fins i tot abans de la seva arribada a Amèrica del Sud: els jesuïtes han de deixar les reduccions. El sacerdot i el germà Rodrigo es neguen a abandonar els guaranís. De manera diferent organitzen la resistència a l’assalt de l’exèrcit portuguès vingut per aplicar els acords, signats a Europa, de repartiment de les terres entre Espanya i Portugal. La missió és destruïda: els guaranís tornen al bosc.

La pel·lícula fa un ús magistral de la música de Morricone.

  • Guanyadora del premiÓscar 1986, a la Millor fotografia (Cris Menges).
  • Guanyadora del premi Palma d’Or 1986 del Festival de Cannes (Roland Joffé).
  • Guanyadora de 3 premis al 1987, al millor actor secundari (Ray McAnally), al Millor muntatge (Jim Clark) y a la millor música (Ennio Morricone).
  • Guanyadora del premi David di Donatello 1987, al Mejor productor extranjero (Fernando Ghia y David Puttnam).
  • Guanyadora del premi Globus d’Or 1987, a la millor música (Ennio Morricone) i al millor guió (Robert Bolt).

Leave a comment