News Ticker

Cinefòrum: “Surcos” (J.M Nieves Conde), divendres 15 d’abril 19h al Pati Llimona

Surcos-501141061-large

 

Divendres 15 d’abril a les 19:00 a Pati Llimona, Tot-Història Associació Cultural organitza un cinefòrum  a partir de la pel·lícula Surcos projectada amb pantalla i equip de so de cinema.

Surcos és una pel·lícula espanyola dirigida per José Antonio Nieves Conde de l’any 1951 i protagonitzada per Luis Peña, María Asquerino, Francisco Arenzana i Marisa de Leza. Parteix d’un guió transformat per Gonzalo Torrente Ballester a partir d’un argument d’Eugenio Montes.

Considerada una de les millors pel·lícules de la història del cinema espanyol és l’expressió màxima del neorealisme a l’Estat.

Una família del camp ven les terres per poder  pagar un viatge que els traslladi a Madrid, on els diners es guanyen fàcilment, a diferència del camp. La realitat urbana serà molt diferent a com ells l’havien imaginat: hi trobaran persones que els enganyen, els estafen, se n’aprofiten, els indueixen a la delinqüència, etc; en paral·lel a la desintegració que la família va patint.

La feina és un bé molt preuat, escàs i sempre precari. L’aclimatació a l’ambient urbà, molt dura. La ciutat no pot acollir més gent i aquesta va amuntegant-se en habitatges calamitosos.

La pel·lícula reflecteix perfectament la societat de postguerra dels primers cinquanta, amb gran profusió d’escenes i llocs quotidians de les classes populars

El Cercle d’Escriptors Cinematogràfics premiarà a la pel·lícula, al seu director i als seu secundaris.

 

  • Emplaçament de la projecció: Centre Cívic Pati Llimona (Carrer Regomir, 3)
  • Data i hora: Divendres 15 d’abril a les 19:00
  • Serveis: WC, equip de so professional, pantalla
  • Aforament limitat
  • Activitat gratuïta

Leave a comment