News Ticker

Cinefòrum: “Jo, Claudi” (Jack Pullman / Robert Graves), capítol I i II, divendres 18 de desembre19h al Pati Llimona

CTXZNbSWsAAuvLo

Divendres 18 de desembre a les 19:00 a Pati Llimona, cinefòrum  a partir dels dos primers capítols de la sèrie I, Claudius / Jo, Claudi (1976).

Lloc: Centre Cívic Pati Llimona. C/ Regomir, 3 – Barcelona – Ciutat Vella

Activitat oberta i gratuita 

Jo, Claudi (I, Claudius) és una sèrie britànica creada per Jack Pullman a partir de les novel·les de Robert Graves I, Claudius; i Claudius the God and his wife Messalina. Narra les circumstàncies de la dinastia Julio-Clàudia des del primer principat d’Octavi August fins els darrers dies de Claudi.

Es projectarà en VOSE el primer capítol de la sèrie, dividit en dos parts de 50 minuts cadascun:

“A Touch of Murder” i “Family Affairs”A “A Touch of Murder”, l’emperador Claudi, coneixedor dels plans que giren al seu voltant per assassinar-lo, comença a escriure la història de la seva família perquè es faci pública temps després de la seva mort. En aquest primer capítol ens remuntem al 24 aC, en el moment en el que l’emperador August mostra les seves preferències per la seva pròpia successió envers el seu gendre Marcellus més que no pas en el seu amic de tota la vida Agrippa. No obstant, la dona de l’Emperador, Livia, enverinarà Marcellus per facilitar l’accés al poder del seu fill Tiberius. Això farà que finalment Octavi impusi un casament entre la seva filla, vídua de Marcellus, i el seu amic Agrippa, cosa que no agradarà a Livia.

A “Family Affairs”, nou anys després, mor Agrippa i la seva dona, Julia, serà casada amb Tiberius. Aquest haurà de descasar-se de Vipsania Agrippina, a qui continuarà veient en secret. Al seu torn, Drusus, germà de Tiberius  pressionarà per fer tornar Roma al seu estat de República. Això tampoc agradarà a Livia, que actuarà d’acord amb el seu disgust.

Destaquen les actuacions de Siân Phillips (Livia), Derek Jacobi (Claudi) i Brian Blessed (August). La sèrie fou un èxit immediat, seguida setmana a setmana per milions d’espectadors, i ha quedat en la memòria de diverses generacions com a referent de qualitat de la ficció televisiva britànica.

Aquesta sèrie ens permet reflexionar sobre el poder, l’ambició política, l’antiga Roma, la novel·la històrica…

logotothistc3b2riapetit1  

Leave a comment