News Ticker

Cinefòrum “Germinal” (Claude Berri); 23/12/2016, 19:00, al Pati Llimona

germinal2

Divendres 23 de desembre a les 19:00 a Pati Llimona, Tot-Història Associació Cultural organitza un cinefòrum  a partir de la pel·lícula Germinal projectada amb pantalla i equip de so de cinema.

Germinal és una producció franco-belga de l’any 1993 dirigida per Claude Berri a partir de l’obre d’Émile Zola de títol homònim i protagonitzada per Miou-Miou, Renaud i Gérard Depardieu, que relata la història d’Etienne Lantier, un maquinista a l’atur, que arriba a la ciutat i troba un lloc per quedar-se, amb la família de Maheu. A la mina de carbó de Voreux troba un lloc de treball. Però aviat es troba en les condicions inhumanes de feina tan indignants que proposa als miners a dur a terme una revolta contra la burgesia que té el poder per augmentar el salari i la motivació.

La vaga, que proposa Étienne, porta tota la indústria del carbó de la regió en problemes, i disminueixen les condicions de vida de les famílies treballadores. Els burgesos, com els treballadors no van a treballar, contracten a miners belgues i es despreocupen dels miners francesos. Els treballadors estan indignats i decideixen anar tots junts contra els militars que vigilen les mines. Hi ha un tiroteig en el qual diversos insurgents, entre ells Maheu i el seu petit fill moren. Per la fam i la desesperació, els vaguistes finalment tornen al seu treball i se’ls paga menys ara.

Souvarine l’anarquista, saboteja la mina i la inunda, la qual cosa resulta en un col·lapse. Etienne se salva, però Catherine i el seu ex nuvi, Chaval, moren a l’interior. Finalment podem veure Maheude com torna a la feina a les mines, l’única dona forta que no s’ha detingut davant res i ha mostrat ser una gran lluitadora. Etienne se’n va a la recerca d’esperança per al marxisme a un altre lloc.

  • Emplaçament de la projecció: Centre Cívic Pati Llimona (Carrer Regomir, 3)
  • Data i hora: Divendres 23 de desembre a les 19:00
  • Serveis: WC, equip de so professional, pantalla
  • Aforament limitat
  • Activitat gratuïta

Leave a comment