News Ticker

Cinefòrum, “El Hundimiento. Los últimos días de Hitler” a l’Espai 30 La Sagrera, Diumenge 2 de novembre a les 18:00 h

EL HUNDIMIENTO

Diumenge 2 de novembre a les 18:00 l’Espai30 La Sagrera Tot-Història Associació Cultural organitza un cinefòrum a partir de la pel·lícula Der Untergang / El Hundimiento. Los últimos días de Hitler (2004), projectada en V.O.S.E i amb pantalla, equip de so i butaques de cinema.

Dirigida per Oliver Hirschbiegel, protagonitzada per Bruno Ganz (Premi del Cine Europeu per aquesta interpretació) i basada en les obres El hundimiento: Hitler y el final del Tercer Reich de l’historiador Joachim Fest i en Fins a l’últim moment de Traudl Junge, secretària personal d’Adolf Hitler, se situa en el búnquer on es refugiaren el dictador i el seu nucli més proper.

Rodada als Bavaria Studios de Munich, on es feu una rèplica exacta del búnquer de Hitler, va ser la primera pel·lícula alemanya a tractar obertament del tema del Führer des de  Der Letzte Akt (1956).

Després de les polèmiques que suscità el tractament que es dóna al personatge Oliver Hirschbiegel defensà la seva aproximació a la història dient: “El pitjor error que podríem cometre seria presentar a Hitler com un monstre i no com un ser humà. No n’hi ha prou en aixecar monuments, dir que hem mort jueus i que el Tercer Reich va ser la pitjor barbaritat de la història, Preguntem-nos com va ser possible”.

● Emplaçament de la projecció: Espai30 (Carrer d’Hondures 30, Barcelona) Metro L1, L5, L9 i L10 (La Sagrera) / Autobusos H8, V27, 34, 40, 62, 96 i 126

● Data i hora: Diumenge 2 de novembre a les 18:00

● Serveis: Bar, WC, equip de so professional, pantalla i butaques de cinema

● Aforament limitat a 72 places.

Sessió gratuïta,  Inscripció fent click al Formulari

Organitza Tot Història amb col·laboració amb l’Espai 30 La Sagrera

Logo Tot Història 2 espai_30

Leave a comment