News Ticker

Cinefòrum, Divendres 15 de gener, a les 19h “Margin Call” (J. C. Chandor) al Pati Llimona

margin-call-movie

Divendres 15 de gener a les 19:00 a Pati Llimona, Tot-Història Associació Cultural organitza un cinefòrum  a partir de la pel·lícula Margin Call. 

Margin Call és una pel·lícula nord-americana de J. C. Chandor de l’any 2011. Ambientada en l’arriscat món de les altes finances, el thriller tracta de les figures clau d’un banc d’inversions durant les turbulentes vint-i-quatre hores prèvies a l’inicia de la crisi financera del 2008.

Quan el personatge Peter Sullivan, un analista de finances junior, revela informació que podria provar la caiguda de l’empresa, un banc d’inversions situat a Nova York, origina una presa de decisions en cadena, tant morals com financeres, que produeixen un terratrèmol en les vides dels implicats en l’imminent desastre.

És una crítica despietada del sistema capitalista, sobre l’avarícia i la manca d’humanitat dels executius que juguen amb les inversions i els estalvis, sense cap tipus de mirament; i sobre la competitivitat deslleial entre companys, on l’acomiadament d’un col·lega més veterà  és vista com la pèrdua d’un objecte del mobiliari. Aquesta pel·lícula coral, farcida de grans actors, denuncia la manca de moralitat i de principis de la societat nord-americana en la què la productivitat i el rendiment del treballador estan molt per sobre dels valors humans, de la dignitat personal

Lloc: Centre Cívic Pati Llimona (Carrer Regomir, 3Data i hora: Divendres 15 de gener a les 19:00

Activitat oberta i gratuita

Leave a comment