News Ticker

Cinefòrum 29/03/2015, Doble sessió de cinema mut a l’Espai30: El Cuirassat Potemkin i Temps Moderns

potemkin      

Diumenge 29 de març a les 18:00 a l’Espai30, Tot-Història Associació Cultural organitzarà un cinefòrum a partir d’una doble sessió de cinema mut amb Bronenósets Potiomkin / El acuirassat Potemkin (1925) i Modern Times / Temps moderns (1936) projectades amb pantalla, butaques i equip de so de cinema.

El cuirassat Potemkin, dirigida per Serguéi M. Eisenstein, és una pel·lícula soviètica que reprodueix el motí ocorregut al vaixell de guerra homònim el 1905 quan la seva tripulació es rebel·là contra els oficials del règim zarista. Fou un film encarregat per commemorar el vintè aniversari de la revolució bolxevic, amb la intenció d’enaltir l’home comú, magnificant la figura de les masses i les causes col·lectives. Considerada com una de les pel·lícules propagandístiques més influents de tots els temps rebé el reconeixement definitiu en ser nomenada millor pel·lícula de la història a l’Exposició General de Brussel·les el 1958.

Temps moderns, protagonitzada, escrita i dirigida per Charles Chaplin, mostra les condicions desesperades de la classe obrera en temps de la Gran Depressió, amb escenes de tall futurista. Barreja de cinema mut i sonor, mostra no només les conseqüències de la producció en cadena sinó també la fam, l’opressió i la injustícia social, esdevenint una dura crítica al sistema capitalista d’aquella època amb tons netament humorístics.

Inscripció fent click a Formulari

  • Emplaçament de la projecció: Espai 30 (Carrer d’Hondures, 28-30, Barcelona)  Metro L1, L5, L9 i L10 (La Sagrera) / Autobusos H8, V27, 34, 40, 62, 96 i 126
  • Data i hora: Diumenge 29 de març a les 18:00
  • Serveis: Bar, WC, equip de so professional, pantalla i butaques de cinema
  • Aforament limitat a 72 places

Activitat gratuïta

Leave a comment