News Ticker

Cinefòrum 28/10/2016; La Vaquilla (Luis G. Berlanga) al Pati Llimona

Divendres 28 d’octubre a les 19:00 a Pati Llimona, Tot-Història Associació Cultural organitza un cinefòrum  a partir de la pel·lícula La Vaquilla projectada amb pantalla i equip de so de cinema.

La Vaquilla és una comèdia espanyola de l’any 1985 dirigida per Luis García Berlanga amb guió de Rafael Azcona i protagonitzada per Alfredo Landa i José Sacristán, que relata les vivències d’uns soldats republicans infiltrats en el bàndol sollevat durant la Guerra Civil espanyola.

Durant la Guerra Civil, en una trinxera situada al Front d’Aragó, els altaveus del bàndol sollevat anuncien les festes religioses d’un poble pròxim, on se celebrarà una cursa de braus. Els caps militars republicans encarregats del sector decideixen infiltrar un grup dels seus homes en territori enemic per raptar un brau que serà utilitzat en la festa taurina, en un intent simultani d’aconseguir menjar i acabar amb la festa del bàndol sollevat.

Els soldats  republicans encarregats de la missió formen un grup còmic  allunyats de l’estereotip bèl·lic, destruint  el mite heroic descrit per ambdues propagandes.  La cinta abandona els tòpics sobre l’heroisme guerrer dels bàndols enfrontats, mentre mostra l’angle més absurd de la guerra en clau de comèdia, presentant les enemistats brutals i il·lògiques que la guerra genera entre individus atabalats pels mateixos dilemes i problemes.

 

  • Emplaçament de la projecció: Centre Cívic Pati Llimona (Carrer Regomir, 3)
  • Data i hora: Divendres 28 d’octubre a les 19:00
  • Serveis: WC, equip de so professional, pantalla
  • Aforament limitat
  • Activitat gratuïta

Leave a comment