News Ticker

Cinefòrum 22/02/2015, La Reina Margot (Patrice Chéreau) a l’Espai30

reina_margot

Diumenge 22 de febrer a les 18:00 a l’Espai30, Tot-Història Associació Cultural organitzarà un cinefòrum a partir de la pel·lícula La reine Margot / La Reina Margot (1994), projectada en V.O.S.E i amb pantalla, butaques i equip de so de cinema.

Basada en la novel·la homònima escrita per Alexandre Dumas el 1845 que descriu els esdeveniments posteriors a la Massacre de la Saint-Barthélemy de 1572 a França, la pel·lícula la dirigeix Patrice Chéreau i la protagonitza Isabelle Adjani (Premi a la millor actriu a Cannes). Aquesta matança, inscrita en el context de les guerres de religió franceses del segle XVI, és l’assassinat en massa de cristians protestants de doctrina calvinista coneguts com a hugonots, iniciada a París el 24 d’agost i posteriorment estesa per tot França.

En el film el rei Carles IX i la seva mare, la catòlica Catalina de Mèdici, ordenen l’execució dels protestants, temorosos de la seva possible arribada al poder. En paral·lel, la Mèdici, casarà la seva filla Margot amb l’hugonot Enric de Navarra com a gest de bona voluntat, i promourà intrigues, conspiracions i assassinats en una descarnada lluita pel poder en benefici del seu altre fill, el futur Enric III.

La pel·lícula, coproduïda per França, Alemanya i Itàlia, rebé cinc premis Cesar i dos premis més a Cannes.

Inscripció fent click a Formulari

  •  Emplaçament de la projecció: Espai 30 (Carrer d’Hondures, 28-30, Barcelona)  Metro L1, L5, L9 i L10 (La Sagrera) / Autobusos H8, V27, 34, 40, 62, 96 i 126
  • Data i hora: Diumenge 2 de febrer a les 18:00
  • Serveis: Bar, WC, equip de so professional, pantalla i butaques de cinema
  • Aforament limitat a 72 places
  • Activitat gratuïta

Leave a comment