News Ticker

Cinefòrum 20/01/2017; Cromwell (Kenneth Graham Hugues) al Pati Llimona

20170120_cromwell

Divendres 20 de gener a les 19:00 a Pati Llimona, Tot-Història Associació Cultural organitza un cinefòrum  a partir de la pel·lícula Cromwell projectada amb pantalla i equip de so de cinema.

Cromwell és un film britànic de l’any 1970 dirigit per Kenneth Graham Hugues amb guió de Ken Hugues i protagonitzat per Richard Harris, Alex Guinnes, Robert Morley i Geoffrey Kenn que relata la vida i les vivències d’Oliver Cromwell durant la Guerra Civil Anglesa com a líder de les forces del parlament del país i, més tard com a Lord Protector de Gran Bretanya i Irlanda a mitjan segle XVII.

Repugnat per les polítiques del rei Carles I, aquest terratinent decideix anar-se’n al nou món, però just abans de partir esclata la Guerra Civil Anglesa. El rei necessita diners per fer front als rebels escocesos i irlandesos però el parlament no aprovarà nous impostos per fer front a aquestes despeses, a no ser que el rei es comprometi a canviar el règim polític per una monarquia constitucional. Carles I s’hi negarà i farà arrestar cinc parlamentaris. El conflicte entre reialistes i parlamentaristes estarà servit.

Cromwell, encapçalant les forces reialistes, venç el rei i el condemna a mort;  però necessitarà un cop d’estat per  fer-se amb el control del país.

 

  • Emplaçament de la projecció: Centre Cívic Pati Llimona (Carrer Regomir, 3)
  • Data i hora: Divendres 20 de gener a les 19:00
  • Serveis: WC, equip de so professional, pantalla
  • Aforament limitat
  • Activitat gratuïta

Leave a comment