News Ticker

Cinefòrum “Francesco, giullare di Dio” (Roberto Rossellini); 18/11/2016, 19:00, al Pati Llimona

p35960_p_v8_aeDivendres 18 de novembre a les 19:00 a Pati Llimona, Tot-Història Associació Cultural organitza un cinefòrum  a partir de la pel·lícula Francesco, giullare di Dio projectada amb pantalla i equip de so de cinema.

Francesco, giullare di Dio; traduïda a Espanya com Francisco, juglar de Dios és una pel·lícula de 1950 dirigida pel cineasta italià Roberto Rossellini. 60 anys després de la seva producció continua sent la millor aproximació cinematogràfica a la figura del revolucionari sant d’Umbria Francesc d’Assis (1182-1226). És un important film de  fenomenologia religiosa, història, antropologia social, humor i anàlisi psiquiàtrica.

És una pel·lícula que exposa com poques ho han fet la “bogeria” de Francesc d’Assis i dels seus seguidors, que es feren pobres, resultat, salvant totes les distàncies, d’un moviment hippy que va donar-se a l’Europa dels segles XII i XIII. Aquest moviment va materialitzar-se en diversos grups que, reaccionant de forma pacifista als paradigmes vivencials del moment, van decidir viure de forma llibertària i impredictible, optant per un model de vida sense càrregues, sense temor al patiment o a la mort.

Rossellini, amb molta agudesa irònica, ens explica com homes, alguns dels quals amb clars símptomes de patir desequilibris mentals, d’altres amb ganes de passar per la vida sense treballar, barrejats amb persones amb una fora convicció evangèlica, van acabar sent mitificats, sobredimensionats, elevats als altars i santificats

 

  • Emplaçament de la projecció: Centre Cívic Pati Llimona (Carrer Regomir, 3)
  • Data i hora: Divendres 18 de novembre a les 19:00
  • Serveis: WC, equip de so professional, pantalla
  • Aforament limitat
  • Activitat gratuïta

 

Leave a comment