News Ticker

Cinefòrum 17/02/2017; Vals con Bashir (Ari Folman) al Pati Llimona

waltz_with_bashir-818327187-large

Divendres 17 de febrer a les 19:00 a Pati Llimona, Tot-Història Associació Cultural organitza un cinefòrum  a partir de la pel·lícula Vals Im Bashir = Vals con Bashir projectada amb pantalla i equip de so de cinema.

Vals con Bashir és una pel·lícula d’animació documental israeliana de l’any 2008 dirigida i guionitzada per Ari Folman. Es tracta d’una barreja entre la visió personal d’un jove soldat israelià i un treball documental sobre la matança de refugiats palestins als camps de Sabra i Xatila que va tenir lloc al Líban el 1982, i de la qual el protagonista fou testimoni.

Una nit, en un bar, Ari Folman es reuneix amb un amic amb qui havia fet el servei militar i havien participat en la Guerra del Líban de 1982. L’amic li explica que té un malson recurrent en el qual el persegueixen 26 gossos. Els dos homes arriben a la conclusió que el somni té a veure amb la missió que Ari va realitzar quan formava part de l’exèrcit israelià durant la primera Guerra del Líban. Ari se sorprèn de no recordar res d’aquell període de la seva vida i, intrigat, decideix veure i parlar amb vells amics i antics companys dispersats pel món. Necessita saber la veritat sobre aquell període i sobre si mateix. Ari furga cada vegada més i els seus records comencen a reaparèixer mitjançant imatges surrealistes.

Va guanyar el Globus d’or a la millor pel·lícula de llengua n oanglesa I el Cèsar a la millor pel·lícula estrangera. Va ser nominada a l’Òscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa I al BAFTA a la millor pel·lícula d’animació.

 

  • Emplaçament de la projecció: Centre Cívic Pati Llimona (Carrer Regomir, 3)
  • Data i hora: Divendres 17 de febrer a les 19:00
  • Serveis: WC, equip de so professional, pantalla
  • Aforament limitat
  • Activitat gratuïta

Leave a comment