News Ticker

Cinefòrum 16/06/2017; Documental: Los Juicios de Nuremberg, al Pati Llimona

Juicios de Nuremberg

Juicios de Nuremberg

Divendres 16 de juny a les 19:00 a Pati Llimona, Tot-Història Associació Cultural organitza un cinefòrum a partir del documental Los Juicios de Nuremberg projectat amb pantalla i equip de so de cinema.

Los Juicios de Nuremberg és un documental de l’any 2010, integrant de la col·lecció Segunda Guerra Mundial 1939-1945. Las imágenes definitivas editada per PASA.

El procés de Nuremberg dut a terme per les potències aliades contra 24 dels principals líders del Tercer Reich acusats de conspiració, crims contra la pau, crims de guerra i crims contra la humanitat es va celebrar del 20 de novembre del 1945 a l’1 d’octubre del 1946 i constitueix la primera aplicació pràctica d’una jurisdicció penal internacional.

Sobre la base de diversos acords entre els Aliats, aquest procés es portà a terme sota la jurisdicció del Tribunal Militar Internacional de Nuremberg, llavors zona d’ocupació dels Estats Units. El tribunal es va reunir en execució del Tractat signat el 8 d’agost de 1945 pels governs dels Estats Units, el Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda del Nord, la Unió Soviètica i el Govern provisional de la República Francesa, per tal de jutjar els drigents de Tercer Reich. Es van invocar quatre càrrecs d’acusació: conspiració, crims contra la pau, crims de guerra i crims contra la humanitat. Aquest darrer punt era una noció parcialment nova.

El procés de Nuremberg va permetre de posar certes regles, assumides a continuació pels defensors de la justícia internacional, i roman en la història com la primera aplicació de la condemna per crims contra la humanitat.

  • Emplaçament de la projecció: Centre Cívic Pati Llimona (Carrer Regomir, 3)
  • Data i hora: Divendres 12 de maig a les 19:00
  • Serveis: WC, equip de so professional, pantalla
  • Aforament limitat
  • Activitat gratuïta

Leave a comment