News Ticker

Cinefòrum 05/07/2015, Campanades a Mitjanit (Orson Welles) a l’Espai30 a les 18h

falstaff

Diumenge 5 de juliol a les 18:00 a l’Espai30, Tot-Història Associació Cultural organitzarà un cinefòrum a partir de la pel·lícula Campanadas a media noche / Chimes at Midnight – Falstaff (1965), projectada en V.O.S.E i amb pantalla, butaques i equip de so de cinema.

Inspirada en diverses obres de Shakespeare i també coneguda amb el títol de Falstaff, és una pel·lícula dirigida i protagonitzada per Orson Welles, del que commemorem enguany el centenari del seu naixement.

Basada en el personatge de Shakespeare Sir John Falstaff, el film conté fragments de cinc diferents obres de l’escriptor anglès: Henry IV, Part 1; Henry IV, Part 2; Richard II; Henry V i The Merry Wives of Windsor i té com a tema principal la traïció a l’amistat.

El Princep Hall es debat entre la lleialtat al seu pare, el rei Enric IV, i a John Falstaff (Orson Welles), que li fa de figura paterna. A desgrat del rei Enric IV, el seu fill Hal passa més temps amb Falstaff bevent a les tavernes, acompanyat de lladres i prostitutes, del que fóra desitjable. Però Hal veurà morir el seu pare prometent-li convertir-se en un bon rei en prendre possessió del tron. Essent així, en convertir-se en rei en traspassar Enric IV, Hal girarà l’esquena a Falstaff, seguirà un comportament del tot diferent del que havia tingut fins aquell moment, i el farà morir amb el cor trencat.

La pel·lícula, coproduïda per Espanya i Suïssa i Itàlia s’estrenà l’any 1965 i fou guarnoda l’any següent a Cannes.

  •  Emplaçament de la projecció: Espai 30 (Carrer d’Hondures, 28-30, Barcelona)  Metro L1, L5, L9 i L10 (La Sagrera) / Autobusos H8, V27, 34, 40, 62, 96 i 126
  • Data i hora: Diumenge 5 de juliol a les 18:00
  • Serveis: Bar, WC, equip de so professional, pantalla i butaques de cinema
  • Aforament limitat a 72 places

Activitat gratuïta

Leave a comment