News Ticker

Xerrada “Barcelona ciutat de vida i mort. La reraguarda durant la Guerra Civil”. Dijous 17 de gener 19.30h. A càrrec de Pau Vinyes i Roig. Al Pati Llimona

Cues per demanar aliments bàsics a Barcelona durant la Guerra Civil.  Autor: Brangulí, Arxiu Nacional de Catalunya.

Cues per demanar aliments bàsics a Barcelona durant la Guerra Civil. Autor: Brangulí, Arxiu Nacional de Catalunya.

Barcelona ciutat de vida i mort. La reraguarda durant la Guerra Civil. Dijous 17 de gener les 19.30h. A càrrec de Pau Vinyes i Roig. Al Centre Cívic Pati Llimona (C/ Regomir, 3 – Barcelona).

Pau Vinyes és licenciat en Història i Màster en Estudis Històrics per la UB. Membre fundador de Centre d’Estudis Ignasi Iglésias i de Tot Història Associació Cultural. Forma part del Grup d’Estudis d’Història de la Cultura i dels Intel·lectuals, vinculat a la UB.

Durant la República en guerra la ciutat de Barcelona va patir sagnants bombardeigs per part de l’aviació feixista italiana contra la població civil. Davant d’aquest fet calgué organitzar la reraguarda: refugis antiaeris, targetes de racionament alimentari, cantines escolars, salvaguarda de vides i edificis, l’ajut  humanitari i acollida dels refugiats que fugien de l’Espanya franquista ….. Tanmateix, la ciutat volia continuar ben activa quotidiament. Teatres, cinemes, cafès seguien funcionant malgrat les bombes. Barcelona va esdevenir capital de la República i baluard de la democràcia i la llibertat.

Activitat oberta i gratuita 

Al Centre Cívic Pati Llimona.
C/ Regomir, 3 – Barcelona

logotothistc3b2riapetit1       logo_pati_nomeslletres_180