News Ticker

Cinefòrum 12/05/2017; La Maleta mexicana (Trisha Ziff) al Pati Llimona

MV5BMjAxNzEyNDMzMl5BMl5BanBnXkFtZTcwODkzNDUzNg@@._V1_UY268_CR1,0,182,268_AL_

Divendres 12 de maig a les 19:00 a Pati Llimona, Tot-Història Associació Cultural organitza un cinefòrum a partir del documental La Maleta mexicana projectat amb pantalla i equip de so de cinema, dins del cicle de fotografia Enfocats.

La Maleta mexicana és un documental de l’any 2011 dirigit per Trisha Ziff que relata la història d’un portfoli amb 4.500 negatius extraviats que corresponen a fotografies preses per Gerda Taro, Robert Capa i David Seymour durant la guerra civil espanyola en un període que va juliol de 1936 a la primavera de 1939.

Els negatius, si bé no són el total d’instantànies realitzades pels tres fotògrafs durant la Guerra Civil, sumen una quantitat important de peces. En les caixes es trobaren els negatius d’algunes de les fotografies més conegudes de Robert Capa, entre les quals, la de la dona donant de mamar durant un míting, que fue emprada per infinitat de publicacions. El conjunt té un valor històric incalculable.

Tot Història comptarà amb la col·laboració del fotògraf Xavier de la Cruz per la presentació i contextualització del documental.

  • Emplaçament de la projecció: Centre Cívic Pati Llimona (Carrer Regomir, 3)
  • Data i hora: Divendres 12 de maig a les 19:00
  • Serveis: WC, equip de so professional, pantalla
  • Aforament limitat
  • Activitat gratuïta

Leave a comment