10 anys de la primera tertúlia d’història, apuntat al sopar de l’1 de juny per celebrar-ho

D(IS) M(ANIBVS)/ FABIAE / TERTVLLAE / NVTRICI. Traducció: Als déus Manes, de Fabia Tertulla, dida. Sepulcre de la noistra matrona, a la placa Vila Madrid de Barcelona.

D(IS) M(ANIBVS)/ FABIAE / TERTVLLAE / NVTRICI. Traducció: Als déus Manes, de Fabia Tertulia, dida. Sepulcre de la nostra matrona, a la placa Vila Madrid de Barcelona.

Avui fa 10 anys de la primera tertúlia d’història, el divendres 7 de març de 2008 ens reuníem per primera vegada 10 persones per parlar d’història a partir d’un llibre que ens havíem llegit. Des de llavors cada primer divendres de mes ho hem anat fent, i portem ja 80 llibres llegits, camí del 81, al que trigarem a arribar doncs té 1400 pàgines plenes d’idees.

Ara som molt més de 10 persones que ens reunim a fer tertúlia, aviat es van afegir altres, i d’aquelles primeres continuem la majoria.

“Som uns romàntics” va dir un dels grans tertulians (que darrerament trobem a faltar, i que esperem que es recuperi aviat) per la passió que mostrem per la història, la lectura i els llibres, per la necessitat que tenim de viure altres vides, i de compartir el coneixement una estona entre amics i amigues. Una tertúlia que cada primer divendres de mes es fa i es desfà, i en acabar tornem al present amb la melancolia dels viatgers del temps, d’aquells i aquelles que miren el passat com un moment fugit.

De la tertúlia va sorgir l’associació Tot Història, i vam començar a fer rutes i excursions, organitzar xerrades, a publicar una revista. Revista de la qual avui publiquem un article, una auca i un vers de commemoració dels 10 anys, escrits per la Júlia Costa. http://catxipanda.tothistoria.cat/

Reserva’t el divendres 1 de juny, aquell divendres després de la tertúlia d’història anirem a celebrar els 10 anys de l’entitat, farem una festa grossa en un club privat de la plaça reial que hem reservat en exclusiva per la festa, el preu del menú són 29,90 € (aperitiu de recepció, 1er plat, 2n plat, postres, beguda, cafè inclòs).

Soparem, recordarem els millors moments de l’entitat, i més sorpreses que anirem preparant.

Per apuntar-vos feu clic a Formulari

Canvi de plans llavors, a la tertúlia d’abril anirem a sopar a un dels llocs habituals (La Palma, Bidasoa, o Vasconia…) ens reservem per la celebració del juny.